Wie zijn wij?

Een vaste groene waarde

Al meer dan 25 jaar staat Groenbeheer Baart in voor het groenonderhoud van bedrijven, openbare instituten en particulieren. Gaande van maaiwerken, plantsoenonderhoud, ecologische onkruidbestrijding tot winterdienst. Een uitgebreide waaier van activiteiten die uw groenomgeving in topvorm houdt.

Geert Baart richtte Groenbeheer Baart op in 1990. Wat ooit als een eenmanszaak begon, is nu uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf met een ervaren team. De passie en gedrevenheid van Geert zorgden voor een geleidelijke groei van het bedrijf. Als zaakvoerder leidt hij nu een team van 10 medewerkers, die allemaal minimum 5 jaar ervaring hebben in groenonderhoud. 2 van deze medewerkers draaien al 25 jaar mee. Zij plannen en begeleiden de projecten op een professionele manier. Geert staat erop om ook zelf de handen uit de mouwen te steken en zelf in het werkveld te staan. Zijn ervaring en passie zijn de motor van het bedrijf. Groenonderhoud heeft voor ons team al lang geen geheimen meer!

Tal van Limburgse en Antwerpse bedrijven en besturen konden al op onze service rekenen. Iedere opdrachtgever kijkt tevreden terug naar onze werken, hun nieuwe indrukwekkende groenomgeving leverde ons een attest van goede uitvoering op. Graag weten wie onze opdrachtgevers zijn? Neem een kijkje tussen onze referenties.

En wat met het milieu?

Een maatschappelijk punt waar we veel belang aan hechten is het milieu. Onze natuur is opverschillende vlakken kwetsbaar. Deze kwetsbaarheid is bij ons een groot aandachtspunt. Daarom werken we bij Groenbeheer Baart in 10 stappen mee aan een beter milieu!

  1. Een samenwerking met een externe, adviserende milieucoördinator.
  2. Ecologisch groenbeheer. Uiteraard sorteren en scheiden we ons afval, maar we gaan graag een stap verder. Alle secundaire grondstoffen worden hergebruikt door middel van recyclage of door ze te verwerken als compost. Kunnen we het zelf niet verwerken, dan zorgen we voor de afvoer naar erkende compostering- of verwerkingsbedrijven.
  3. Herbestemming van bijvoorbeeld groenresten.
  4. Mulchen en hakselen van snoeiafval en het tussen de beplanting verwerken.
  5. Beperking op het gebruik van gevaarlijke stoffen.
  6. De aankoop van grondstoffen en energie wordt tot een minimum beperkt. Onze machines laten we het liefst draaien op accu’s, bio-brandstof en smeermiddelen.
  7. Ons machinepark wordt continu onderhouden en uitgerust met de modernste machines. Zo verzekeren we een lagere emissie én blijven onze machines in topconditie. Bovendien kiezen we enkel voor leveranciers van onze machines die milieubewust advies leveren bij de aankoop.
  8. Elke machine of voertuig is standaard uitgerust van een track & trace-systeem.
  9. Goede planningen. Op voorhand kijken we welke jobs gedaan moeten worden door welk team en waar die jobs zich bevinden. Zo vermijden we onnodige verplaatsingen.
  10. Anti-drup systeem op alle brandstoftanks.